Υπηρεσίες

Είναι μια ιατρική διαγνωστική πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε  πολλές χώρες  του κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Δίνει την δυνατότητα στον Επαγγελματία Υγείας – στο σημείο φροντίδας του ασθενή – (Point of Care), δηλαδή όπου και να βρίσκεται ο ασθενής να προσδιορίσει άμεσα αξιόπιστα και απλά βασικές διαγνωστικές παραμέτρους.

Η εφαρμογή του Point of Care δεν προϋποθέτει την παρουσία τεχνικής υποστήριξης δηλαδή οργάνων μέτρησης και εφαρμογής.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί όπου και αν βρίσκεται ο ασθενής, στο σπίτι του, στο ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο στο ιδιωτικό ιατρείο.

Η διαγνωστική αυτή πλατφόρμα είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από διαγνωστικά προϊόντα ταχείας ανοσοδοκιμαστικής ανίχνευσης. Τα προϊόντα αυτά όπως και η εφαρμογή τους είναι εγκεκριμένα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως FDA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων, Εθνικό οργανισμό Φαρμάκων αλλά και διεθνή ιατρικές εταιρείες, οι οποίες τα είχαν συμπεριλάβει στα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα όπως η Αμερικάνικη Καρδιολογική εταιρεία, το Αμερικάνικο Κολέγιο Γαστρεντερολογίας κ.α.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή η διαγνωστική πρακτική υποστηρίζεται και προτείνεται για εφαρμογή από διεθνείς Φορείς Υγείας όπως CDC (Center of Disease and Prevention), NICE (έχετε την δυνατότητα να βρείτε πληροφορίες στις αντίστοιχες συνδέσεις –  links στην ιστοσελίδα μας).

Η εφαρμογή του Point of Care στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέβαλε στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων μέσα από την στοχευμένη διάγνωση και θεραπεία. Η εφαρμογή του point of Care μπορεί να πραγματοποιηθεί  σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Να διαγνώσουμε έχοντας μια άμεση και αξιόπιστη απάντηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σε ένα διαγνωσμένο ασθενή να αξιολογήσουμε την ανταπόκριση της θεραπευτικής επιλογής μας αλλά  και την εξέλιξη της νόσου.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Να εφαρμόσουμε σε προφίλ ασθενών διαγνωστική  αξιολόγηση παραμέτρων οι οποίες  σχετίζονται με την πρόληψη σημαντικών νοσημάτων όπως, καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνο του προστάτη κλπ.