Depositphotos_247964140_ds-1960x700
Point of Care Selftesting
Σύσταση και φροντίδα από τον Φαρμακοποιό Επαγγελματία Υγείας
stock-photo-planet-earth-with-detailed-exaggerated-relief-at-night-lit-by-the-lights-of-cities-turkey-middle-1439886311
Point of Care Selftesting
Σύσταση και φροντίδα από τον Φαρμακοποιό Επαγγελματία Υγείας
stock-photo-planet-earth-with-detailed-exaggerated-relief-at-night-lit-by-the-lights-of-cities-turkey-middle-1439886311
Point of Care Selftesting
Σύσταση και φροντίδα από τον Φαρμακοποιό Επαγγελματία Υγείας
previous arrow
next arrow

PASSION FOR EDUCATION

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

POINT OF CARE SELFTESTING ΤΗΣ DYONMED S.A.

Το Point of care self testing αποτελεί μία καινοτόμο και σημαντική υπηρεσία στο χώρο του φαρμακείου, αφού ο φαρμακοποιός μέσα από τη σύσταση, φροντίδα και πρόταση εφαρμογής, ενός στοχευμένου προϊόντος αυτοέλεγχου (Point of care selftest) συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση σημαντικών νοσημάτων.
Η νέα υπηρεσία για το φαρμακείο προϋποθέτει και απαιτεί καθαρά τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού, το ενδιαφέρον του και την πρόθεση του για φροντίδα, την εκπαίδευση των πελατών του, για έγκαιρη διάγνωση και στοχευμένο αυτοέλεγχο, ειδικά πελατών του, με χρόνια νοσήματα.

“Μια υπηρεσία που αναβαθμίζει σημαντικά το επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού. Συμμετέχει ουσιαστικά στην πρόληψη  και αυτοέλεγχο πολιτών. Η διαχείριση της Covid19 με την καθοριστική συμμετοχή του φαρμακείου ήταν ένα απόλυτο παράδειγμα πρόληψης μετάδοσης της νόσου και αυτοελέγχου.”

Με ένα τεράστιο δίκτυο σε όλα τα σημεία της Ελλάδος και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, το φαρμακείο σήμερα μπορεί να συμμετέχει στην πρόληψη και αυτοέλεγχο πολιτών, που θα οδηγήσει σε πιο άμεση επίσκεψη και προτροπή των πολιτών προς το γιατρό τους.

 

Έτσι όλοι μαζί κάνουμε την πρόληψη από λέξη πράξη!

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Point of Care Self testing

Point of Care Self Testing

Προϊόντα με αυστηρή διαδικασία ανάπτυξης παραγωγής και εγκρίσεων.
Απαιτούνται υψηλότερες απαιτήσεις απόδοσης απο τα Rapid Tests.

  • Υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας
  • Συγκριτικά αποτελέσματα με μεθόδους αναφοράς
  • Απλά βήματα εφαρμογής
  • Ειδικές μελέτες εφαρμογής και χρήσης από το κοινό (μελέτες αυτοελέγχου)

Point of Care Self testing - Home testing


Τα Point of Care Selftests είναι προϊόντα που αφορούν προφίλ πελατών του φαρμακείου, οι οποίοι είτε αναφέρουν κάποιο ήπιο σύμπτωμα ή ενόχληση, είτε ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Ο Φαρμακοποιός γνωρίζει, συστήνει, εκπαιδεύει για τη διαδικασία εφαρμογής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόληψη και κινητοποίηση προς το γιατρό έγκαιρα.

 

Point of Care Self testing και Πρόληψη

Με τη χρήση Point of Care Selftests προϊόντων αυτοελέγχου, προσδιορίζουμε ένα βιοδείκτη (μια ουσία) σε μια σταγόνα βιολογικού υλικού. Ο βιοδείκτης αυτός αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για περαιτέρω προληπτικό έλεγχο κάποιου σοβαρού νοσήματος όπως π.χ. του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αφορά κυρίως πολίτες ασυμπτωματικούς ή πολίτες που παρουσιάζουν ένα ήπιο ή μη αξιολογήσιμο απο αυτούς σύμπτωμα.

 

Εμμηνόπαυση & Point of Care Self testing

Η εμμηνόπαυση και η διαχείριση των συμπτωμάτων κατά την προεμμηνοπαυσιακή περίοδο, όπως και των επιπτώσεων στη συνέχεια λόγω απουσίας οιστρογόνων, αποτελεί βασική προτεραιότητα σε όλα τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση, τόσο της προ εμμηνοπαυσιακής όσο και εμμηνοπαυσιακής φάσης.
Ο προσδιορισμός της ορμόνης FSH στα ούρα είναι ένα πρώτο βήμα αυτοαξιολόγησης και επαφής με το γιατρό μας για καλύτερη ποιότητα ζωής με την διαχείριση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης εγκαίρως.

Γονιμότητα & Point of Care Selftesting

Μέσα από την αυτό αξιολόγηση και έλεγχο της γόνιμης εβδομάδας, αυξάνουμε σημαντικά την πιθανότητα συλλήψης, βελτιώνουμε τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, συμβάλλοντας σημαντικά στην άρση της υπογονιμότητας στην Ελλάδα.

Νεφρική Λειτουργία & Point of Care Selftesting

 

Ο προσδιορισμός της μικροαλβουμίνης σαν βιοδείκτης στα ουρά, αποτελεί διεθνώς βασικό βήμα πρόληψης και ελέγχου της ομαλής νεφρικής λειτουργίας για ασθενείς με διαβήτη, υπέρταση και υπερλιπιδαιμία. Ο αυτοέλεγχος αυτής της ομάδας με αξιόπιστα Point of Care self tests μας οδηγεί στο γιατρό νωρίς, και διασφαλίζοντας μια πιο αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή.

Δυσπεπτικές ενοχλήσεις & Point of Care Selftesting

Ήπια συμπτώματα όπως καούρα, κακοσμία στόματος, δυσπεψία ή φούσκωμα, μας οδηγούν συχνά στο φαρμακείο.
Η βασική κατεύθυνση των ιατρικών κατευθυντηρίων οδηγιών είναι ο έλεγχος του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού, ενός μικροβίου που βρίσκεται στο στομάχι.
Ο αυτοέλεγχος και προσδιορισμός του, μας οδηγεί στο γιατρό με στόχο την κατάλληλη αγωγή και ολοκληρωτική θεραπεία μας.

Εντερικές ενοχλήσεις & Point of Care Selftesting

Εντερικές ενοχλήσεις όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή γενικά η μη σταθερή λειτουργία του εντέρου, μπορεί να είναι συμπτώματα που μας οδηγούν πιο κοντά στον προληπτικό αυτοέλεγχο. Ο αυτοέλεγχος και προσδιορισμός του βιοδείκτη αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (FIT) προτείνεται διεθνώς σαν πρώτο βήμα πρόληψης για όλους τους πολίτες άνω των 45 ετών, για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. 

Covid 19 & Point of Care Selftesting

Τα Point of care self test είναι προϊόντα που διαθέτουν επίσημη ένδείξη για αυτοέλεγχο από πολίτες με εύκολα βήματα εφαρμογής. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν με οποιαδήποτε είδος δείγματος, όπως π.χ. ρινικού, ρινοφαρυγγικού ή σιέλου με εξαιρετικά υψηλή αξιοπιστία για εύκολη και άμεση εφαρμογή από τον ίδιο τον πολίτη. Διαθέτουν ειδικές εγκρίσεις για να χρησιμοποιούνται από τον πολίτη, όπως και ειδικά εξαρτήματα εφαρμογής ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία όταν δεν πραγματοποιείται από Επαγγελματία Υγείας αλλά από τον ίδιο σαν Selftest / Hometest.

Πρόληψη Καρκίνου του παχέος Εντέρου

Η πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου μπορεί να γίνει πράξη με την εφαρμογή και προσδιορισμό της ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (FIT). Αποτελεί βασικό βήμα αυτοελέγχου παγκοσμίως και ακολουθείται από όλα τα εθνικά συστήματα υγείας και συμπεριλαμβάνεται στην πρόσφατη ευρωπαΐκή σύσταση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η εφαρμογή του Colon test διασφαλίζει την προσβασιμότητα του πολίτη σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές αλλά και τη συμμόρφωση ομάδων πολιτών που δεν θα κάνανε έλεγχο με ενδοσκόπιση.

Προϊόντα Point Of Care Selftesting

 Επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της DyonMed για περισσότερες πληροφορίες

academy@dyonmedical.com

Συμμετέχετε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης;

Θα μεταφερθείτε στην σελίδα LOGIN του διαδικτυακού πεδίου εκπαίδευσης της Alfa Consultancy,

όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σύνδεσης που σας δόθηκαν από την Dyonmed

Θα μεταφερθείτε στην σελίδα LOGIN της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της Alfa Consultancy, όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σύνδεσης που σας δόθηκαν από την Dyonmed

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ